Het nut van een bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring is een keuring van een bestaande woning om de bouwkundige staat in kaart te brengen. Om een zo eerlijk mogelijk beeld te krijgen van deze staat, wordt de keuring altijd door een onafhankelijke partij gedaan. Uit de keuring volgt een rapport met de kosten voor mogelijke verbeterpunten aan de woning. Hierin onderscheidt men onderhoud in de korte en lange termijn. Aangezien wij je als je makelaar van a tot z ontzorgen bij het (ver)kopen van je huis, zorgen wij indien gewenst ook voor een goede bouwkundige.

Vestiging Amsterdam

Vestiging Den Haag

Volg ons

Het juiste moment om de keuring te doen

Een aantal mogelijkheden

  • Voor of tijdens de onderhandelingen. Zo kun je dit meenemen in je definitieve beslissing om het huis wel of niet te kopen. Het nadeel hiervan is dat het de verkoper mogelijk afschrikt en andere geïnteresseerden hun kans grijpen.
  • Vlak voor of na het tekenen van het koopcontract. Je kunt bijvoorbeeld een bieding doen onder voorbehoud van een bouwtechnische keuring.
  • Bij het verkopen van je huis kun je het dossier nog aantrekkelijker maken door zelf al een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren.
  • Tot slot is het nuttig om inzichtelijk te krijgen welk onderhoud het huis nodig heeft. Dit geldt zowel voor eigen gebruik, als wanneer je het pand wilt splitsen en (in delen) wilt verkopen. De eisen bij het splitsen verschillen per gemeente of stadsdeel. Zo eist de gemeente Amsterdam een 10 jaar onderhoudsvrije situatie.

Hoe werkt het?

Als makelaar zullen we je volledig begeleiden in dit proces. Ook hebben we diverse bouwkundigen waar we goede ervaringen mee hebben. Soms komt het voor dat we binnen 24 uur een bouwtechnische keuring willen boeken. Doordat we goede contacten hebben, maak je meer kans om ertussen te komen.

01

Boeken van een bouwtechnische keuring

We spreken een tijd en datum af. Het is fijn als beide partijen erbij zijn, om ter plekke te zien wat er uit de keuring komt.
Indien er sprake is van bepaalde aandachtspunten, spreken we deze van tevoren al door.

02

De bouwtechnische keuring

De bouwkundige inspecteert de staat van de woning. Bij een appartement zal dit in principe alleen gaan om het appartement zelf en de gemeenschappelijke ruimten die te bereiken zijn.

Het is goed om er rekening mee te houden dat het om een momentopname gaat. Tevens wordt er tijdens een bouwtechnische keuring geen specialistische of destructieve onderzoeken verricht. Dat komt erop neer dat men geen metingen of berekeningen doet. Ook verwijdert men geen onderdelen om achterliggende constructies c.q. onderdelen te beoordelen.
Direct na de keuring geeft de bouwkundige een korte toelichting op zijn bevindingen en de gevonden gebreken.

03

Het bouwkundig rapport

Na de bouwtechnische keuring stelt de bouwkundige een rapport op met daarin alle inzichten, de gevonden gebreken en de kosten voor herstel en onderhoud.

Anders dan andere makelaars in Amsterdam en Den Haag

Den Uyl Real Estate onderscheidt zich als makelaar in Amsterdam en Den Haag in onder andere flexibiliteit, service op maat en resultaatgerichtheid. Naast het hoogst haalbare resultaat, hechten we veel waarde aan no-nonsense menselijkheid. Het is voor ons belangrijk dat iedereen een goed gevoel overhoudt aan de samenwerking. Want dat maakt het werk plezierig en zo kunnen we de energie opbrengen om altijd voor je klaar te staan!

Verder weten we als familiebedrijf precies wat we aan elkaar hebben. Zo kunnen we waarborgen dat iedereen dezelfde motivatie en betrouwbaarheid heeft om klanten het optimale resultaat te geven. Onze werknemers zijn elke dag bereikbaar, ook buiten kantoortijden. Kortom: altijd als we wakker zijn, zijn we beschikbaar voor onze klanten!

6-Den-Uyl-Real-Estate-Makelaar-Amsterdam-Den-Haag

Waarom Den Uyl Real Estate

Resultaatgericht o.b.v. no cure – no pay

Betrouwbare & transparante service op maat

Breed netwerk met exclusieve kansen

24/7 Bereikbaar & betrokken familiebedrijf

Waarom Den Uyl Real Estate

Resultaatgericht o.b.v. no cure – no pay

Betrouwbare & transparante service op maat

Breed netwerk met exclusieve kansen

Bereikbaar & betrokken familiebedrijf

Waar kunnen we je mee helpen?

Op zoek naar een betrouwbare makelaar om jouw woning te (ver)kopen?

Ontdek onze voordelen & neem vrijblijvend contact op

Recent verkochte woningen

Zij gingen je voor

Wie kunnen er beter vertellen over onze dienstverlening dan onze klanten?

Met een goed luisterend oor, geweldige onderlinge connecties en waardevolle adviezen is de huizenjacht na 3 maanden zeer positief geëindigd. Dolblij met mijn aankoop en de ondersteuning die Rutger mij de afgelopen weken heeft geboden!

- Nikita Geerlings

Via via ben ik aan het contact van Rutger gekomen, en kreeg te horen dat ik hem een appje kon sturen en dat hij mij wel aan een woning kon helpen op korte termijn. Uiteraard meteen gedaan, formulieren ingevuld en het is Rutger zeker gelukt mij aan een perfecte woning te helpen. Nu ben ik degene die zijn contact doorstuurt naar huiszoekende vrienden, met de verwachting dat hij voor hun ook een fijn thuis zal vinden! Ik kan niet anders zeggen dan ’topservice’, persoonlijk, snel én rechtvaardig.

- Laure Dirven

Foto's