Vestiging Amsterdam

Vestiging Den Haag

Volg ons

Veelgestelde vragen

van onze klanten

In de FAQ geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. Heb je een vraag, kijk dan eens of je vraag op de FAQ pagina wordt beantwoord. Mochten we geen antwoord geven op je vraag, dan kun je contact met ons opnemen.

“Kosten Koper”, meestal afgekort als k.k. achter de vraagprijs, betekent dat de overdrachtskosten voor rekening van de koper komen. Dit zijn de kosten die de overheid koppelt aan de overdracht van een woning. Dat zijn de overdrachtsbelasting (2%), de notariskosten voor het opmaken van de leveringsakte en de kosten voor het inschrijven daarvan in de registers. Daarnaast dient de koper rekening te houden met de (notaris)kosten voor de opmaak en inschrijving van de hypotheekakte. Heeft de verkopende partij een makelaar ingeschakeld om de woning te verkopen, dan komen de kosten hiervan voor zijn rekening. De verkopende makelaar is immers belangenbehartiger van de verkoper en niet van jou als koper. De makelaarscourtage voor een aankopende makelaar komt wel voor rekening van de koper.

Dat mag. Een onderhandeling hoeft nog niet tot een verkoop te leiden. De verkoper heeft altijd het recht om verder te zoeken naar een andere koper en zal mogelijk willen weten of er meer belangstelling is. De eerste bieder hoeft ten slotte niet de beste te zijn. Soms zijn er zelfs zo veel belangstellenden, dat het moeilijk te bepalen is wie de beste koper zal zijn. In dat geval kan de verkopende makelaar in overleg met de verkoper besluiten de lopende onderhandelingen af te breken en de biedprocedure te wijzigen om vervolgens te kiezen voor bijvoorbeeld een inschrijvingsprocedure. Hierbij hebben alle bieders een gelijke kans om het hoogste bod uit te brengen.

Wij laten onze koopovereenkomsten uitsluitend opmaken bij notarissen.

Dit kan zowel digitaal als gewoon op papier. Het merendeel van de ondertekeningen gaat tegenwoordig digitaal. Dat kan op afstand geregeld worden via de notaris. Iedereen die de koopovereenkomst moet ondertekenen krijgt dan een persoonlijke link toegestuurd waarmee je identificatie wordt gecontroleerd. Teken je liever niet digitaal? Voor het ondertekenen van de papieren versie kun je deze persoonlijk (laten) tekenen bij de notaris, óf de documenten per post versturen.

Een mondelinge overeenstemming tussen particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenkomst per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Het kan zijn dat de kopers aan ons laten weten dat de financiering rond is, maar ze zijn niet verplicht dit te melden. We geven dit uiteraard aan je door als we hiervan een melding krijgen. Horen we niets en zijn de voorbehouden verlopen? Dan betekent dit dat het rond is en de (ver)koop definitief is.

Sinds 1 januari 2015 is een energielabel verplicht geworden bij de oplevering van jouw woning, wanneer deze is verkocht. Als je geen definitief energielabel kan overhandigen bij de overdracht van jouw woning, dan riskeer je een boete.

Wij hebben verschillende onafhankelijke taxateurs in ons netwerk. Neem contact op voor meer informatie.

De term aanhuren is in eerste instantie een andere term voor het huren van ruimte of woning. Dit begrip wordt vaak gebruikt in de makelaardij, als tegenovergestelde van verhuren.

Den Uyl Real Estate is:

  • 24/7 Bereikbaar & betrokken familiebedrijf
  • Breed netwerk met exclusieve kansen
  • Betrouwbare & transparante service op maat
  • Resultaatgericht o.b.v. no cure – no pay

Benieuwd hoe anderen onze service hebben ervaren bij het kopen van een huis? Kijk eens op deze pagina.

Waarom Den Uyl Real Estate

Resultaatgericht o.b.v. no cure – no pay

Betrouwbare & transparante service op maat

Breed netwerk met exclusieve kansen

24/7 Bereikbaar & betrokken familiebedrijf

Waarom Den Uyl Real Estate

Resultaatgericht o.b.v. no cure – no pay

Betrouwbare & transparante service op maat

Breed netwerk met exclusieve kansen

Bereikbaar & betrokken familiebedrijf

Waar kunnen we je mee helpen?

Op zoek naar een betrouwbare makelaar om jouw woning te (ver)kopen?

Ontdek onze voordelen & neem vrijblijvend contact op

Recent verkochte woningen

Zij gingen je voor

Wie kunnen er beter vertellen over onze dienstverlening dan onze klanten?

Rutger is in mijn zoektocht naar een huis in één woord omschreven TOP! Hij was snel en kon mij precies aanbieden zoals ik het in mijn hoofd had (prijs, buurt, vierkante meters). Mochten mensen opzoek zijn naar een huis dan raad ik zeker Rutger aan.

- Oreste Arbouw

Rutger bewaarde steeds de rust op de overhitte huizenmarkt. Hij is prettig in het contact en opvallend goed bereikbaar.

- Roselie Van Kessel

Foto's